MARVEL SİNEMATİK EVRENİ GİRİŞ

 


     Sinema tarihinde çoğu kişinin bilmediği bir çok sinematik evren vardır Marvel , DC , X-Men , Star Wars gibi evrenler buzdağının görünen kısmı diyebiliriz. Şimdi saydığım sinematik evrenler arasından en popüler ve gişe rekorları kırmış olan Marvel Sinematik Evrenine başlangıcından giriş yapıyoruz



  Marvel Sinematik Evrenini oluşturmadan önce bile zaten muhteşem çizgi romanları inanılmaz ün kazanmıştı bile zamanla çizgi roman okuyucuların süper kahramanları büyük bir ikon olarak görüyorlardı. Aslında bu noktada Sinematik Evrenin oluşmasında en büyük katkıyı okuyucular vermişti ancak, Büyük bir evreni ekranlara getirmeye çalışmak çok zor olabilir.


Marvel Sinematik evreni ( MCU ) Kimsenin aklında yok iken bile Marvel bazı süper kahramanlarını Sony ve Fox gibi stüdyolara satmıştı. Her iki stüdyo Fantastic Four , Spiderman , X-men gibi filmleri hayatımıza sokmuştu. Bu filmlerin bazıları çok sevilirken bazıları ise bana göre en azından senaryo bakımından çok yetersiz olduğu için beğenilmemişti yani karakterler hiç güzel işlenmemişti buda filme bir soğukluk getiriyordu. Zaten gişe konusunda baya başarısız olmuşlardı ve bu filmleri birbiriyle alakasız hiçbir bağlantısı yoktu bu benim için zaten çocukluğumda ayrı hayal kırılığı olmuştu.

Marvel Sinematik evreninin oluşturulduğu noktada sahip oldukları şeyler Captain America , Thor , IronMan gibi çok az bilinen karakterlerdi. Bu karakterler X-men grubu veya Spiderman gibi aşırı bir popülerliği yoktu. Ama son 10 yıla baktığımız zaman Marvel Sinematik Evrenini oluşturan çok geniş bir evrene bağlı olan bir sürü süper kahraman filmine baktım. Marvel Sizce bunu nasıl başardı ?

Bu serinin devamı gelecek.


Ufuk

Yorumlar

Popüler Yayınlar