MARVEL SİNEMATİK EVRENİ #4 DÜNYAYI GENİŞLETMEK

 


Tamamıyla önceki filmleri gibi, Avengers filmide bu uzun yolculuk için planlanan yolun önünü açmak zorunda kaldı. Herkesin tahmin ettiği veya etmediği gibi bu iş hiç kolay değildi Birinci hedefleri ne kadar büyümekte olsa hayranlarına sadakati sürdürmeleri lazım.Marvel Sinematik evreninin böylesine büyük bir şeye yatırım yapmaları ve film , çizgi roman hayranlarını yabancılaştırmadan bu evrenin genişletilmesi gerekiyor. Thor : Karanlık Dünya , Iron Man 3 ve Kaptan Amerika Kış Askeri filmleri Avengers filmi sonrası gelen ilk filmlerdi. Avengers 2 için altyapı kurulmaya başlanmıştı.Aynı şekilde bu filmlerde bireysel öyküler hedef alınmıştı ve Avengers filminde geçen olayları da ele almıştı.

Thor : Karanlık Dünya filminde bize Lokinin dünyada yaptığı savaş suçlarını anlattı, Thorun ilk filmi olan Thor filminde ise olayları izleyen dokuz dünyaya nasıl barış ve düzen getireceğini de söylemişti Thor. Iron Man 3 filminde ise Tony Stark'ın Avengers olaylarının neden olduğu stres ve travma ile nasıl başa çıktığını gösterdi bize ve Kaptan Amerika'nın buzuldan çıktıktan sonra tabi koskoca kaç yıl buzul içinde kaldı ama yeni çağa nasıl uyum sağladığını gösterdi. Buda bize Kahramanların beklediği değeri yeniden bize hatırlatmış oldu. Ama bu yeni bir şeyede sebep olmuştu. Marvel Sinematik evrenini anlatan kapsayan temada değişti biz izleyiciler ve aşırı fanları için tanıtılan kahramanlar için daha derin bir ilişki kurmuştuk.



Artık Marvelın yeni bir şeye ihtiyacı vardı. Önceden tanıttığı Karakterlere artık güvenmiyorlardı.Sinematik evrenin yeni karakterler tanıtması gerekiyordu. Sonuç olarak yani sinematik bir evren inşa ediliyordu bu süreden sonra Galaksinin Koruyucuları ve Karınca Adamın tanıtımını yaptılar. Galaksinin koruyucuları, Çok cesurca bir hareketti. Çünkü bilinmeyen bir grup Süper kahraman takımı vardı ve diğer önceden tanıtılan kahramanlarımız kadar iyi tanıtılmamıştı. Yinede bu filmlerin başarsının anahtarı hikayenin anlatıldığı yol plan değildi. Yönetmen James Gunn, filmin öyküsüne çok güzel müzik aşılamıştı. Bu sayede biz izleyiciler filmlerle bağlantı kurabildik ve hiç sıkılmadan dalıp eğlenerek izlemiştik. Tabikide bunların arasında Ant Man henüz çıkışını yapmamıştı Avengers 2 filmini bekliyordu ve oda Mayıs 2015 de vizyona girdi






Devamı gelecek.                Ufuk

Yorumlar

Popüler Yayınlar